­ MERCİMEKLİ ÇİĞ KÖFTE | Kültür Portalı

Mercimekli Çiğ Köfte - Malatya

• 1 demet maydanoz
  • 5-6 dal yeşil soğan
  • 1 bağ samut (salamura dereotu)

Mercimekli Çiğ Köfte Yapılışı:

Mercimek ayıklanır ve yıkanır. 5 su bardağı su ile haşlanır. Haşlanan mercimeğe bulgur ve tuz ilave ederek karıştırılır. 3-5 dakika kısık ateşte pişirilir. Ocaktan alınır, 30 dakika ağzı kapalı bir şekilde dinlendirilir. Soğanlar küp şeklinde doğranır. zeytinyağı ile pembeleştirilir. Daha sonra tereyağı ve salça ilave edilir. Ateşten alınır. Baharatlarını katıldıktan sonra dinlenmiş bulgur ile karıştırlır. Bir bardak suyun birazı içine konarak, birazı ile de el ıslatarak yoğurulur. Doğranmış yeşillikler ve samut katıtır. Bir iki dakika daha yoğurulur. Sıkım yaparak şekil verilir. Servis tabağına alınır.

Kaynak: Malatya Valiliği Malatya Kitaplığı Yayınları, Malatya Mutfak ve Yemek Kültürü, İstanbul 2013, Baskı: Promat Basım Yayın San.ve Tic. A.Ş.

Malatya Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 13860    Eklenme Tarihi : 24 Mayıs 2019 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Nisan 2020 Çarşamba