­ ABDULKADIR SARI DİNLENME PARKI | Kültür Portalı

Abdulkadır Sarı Dinlenme Parkı - Bingöl

Öz-Kale Vali Abdulkadir Sarı Dinlenme ve Spor Tesisleri Tesis Bingöl-Muş karayolunun 5 km. de (Şehir merkezinden 7 km.dir) Kaleönü Mahallesindedir. 1985-1986 yıllarında 111.000 m2 lik bir alan üzerinde İl Özel İdaresince tesis edilen örnek meyve ve kavak bahçesi içindedir. Bu bahçe içindeki Vali Abdülkadir Sarı Dinlenme ve Spor Tesislerine ait alan yaklaşık 7-8 dönümdür. Tesis halka açık olup, her türlü yiyecek ve içeçek müstecir tarafından günlük olarak satılmakta olduğu gibi, piknik için gidenler kendi ihtiyaçlarını kendileri götürüp piknik yapmaları da mümkündür.

Park
Doğa-Kültür Turizmi
İl Merkezine 4 Km. uzaklıkta bulunmaktadır. “Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir”
Yenişehir Mh. İnönü Caddesi No: 28 Merkez, Bingöl

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2981    Eklenme Tarihi : 25 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı