­ ZIRZ | Kültür Portalı

Zırz - Bilecik

Malzemeler:

  • Bir demet ayıklanıp ince kıyılmış taze soğan
  • Yarım kg ıspanak (haşlanmış)
  • Yarım kg süzme yoğurt
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı Çerkez tuzu
  • (Sarımsak, tuz, kişniş otu ve Arnavut biberi ile önceden hazırlanmış olmalıdır.)

Hazırlanışı:

Yoğurt ile tuz ve zeytinyağı iyice karıştırılıp, birbirine yedirilir. İçine soğan ve ıspanak ezmesi katılıp servis tabağına konur. Üzerine katı haşlanmış yumurta halka halka doğranır, maydanoz yaprakları ile süslenerek servis yapılır. Kaçamak ile beraber yenir. (Kaynak: Bilecik Valiliği İl Yıllığı, 2005)

Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 3118    Eklenme Tarihi : 10 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2018 Salı