­ YUMURTALI ISPIT | Kültür Portalı

Yumurtalı Ispıt - Bartın

Yumurtalı Ispıt Malzemeleri Nelerdir

  • Yarım kg ıspıt
  • 3-4 adet kuru soğan
  • 3-4 adet yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, Pulbiberi
  • Karabiber

Yumurtalı Ispıt Nasıl Yapılır

Ispıtlar yıkanıp, haşlanır ve süzülür. İnce ince doğranan kuru soğanlar sıvıyağında kavrulur. Pul biberi eklenir. Birkaç dakika daha kavrulduktan sonra haşlanan ıspıtlar ilave edilir. 5 dakika daha kavrulur. Üzerine yumurta kırılır. Tuzu ve karabiberi ilave edilir ve tekrar pişmeye bırakılır. Piştikten sonra servis edilir.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 4648    Eklenme Tarihi : 10 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı