­ HÖŞMERİM | Kültür Portalı

Höşmerim - Çankırı

Höşmerim Malzemeleri Nelerdir? 

  • 2 su bardağı un
  • 300 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 kg bal

Höşmerim Nasıl Yapılır?

Yağ eritildikten sonra unu ilave edilir. Karıştırılarak meyane haline getirilir, tuzlu bir fincan su ilave edilerek karıştırılır, kızarınca tavaya bastırılır. Kısık ateşte bırakılır, karıştırılıp tekrar bastırılır. Gevrek bir hal alıncaya kadar bu işlem devam eder. Sonra servis tabağına alınıp üzerine bal dökülür ılık olarak servise sunulur. 

Kaynak: Çankırı Belediyesi Yayınları (2007), Çankırı Yöresi Yemek Kültürü

Görüntülenme Sayısı : 3031    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi