­ CEVİZLİ SUCUK VE KÖFTE | Kültür Portalı

Cevizli Sucuk ve Köfte - Muğla

• 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Tam kurumamış ceviz

Cevizli Sucuk ve Köfte Nasıl Yapılır:

Üzüm şırası, ocağa alınan büyük bir tencerede kaynatılır. Şıra kaynarken ayrı bir kapta un ve nişastaya biraz şıra karıştırılarak cıvık bir hamur yapılır. Hamur, içinde topak kalmaması için elekten geçirilir, koyu kıvama dönmeye başlayınca karıştıra karıştıra şıraya ilave edilir. Şıranın yüzü buruşmaya başladığında pişmiş demektir, ocaktan alınır. Köfte yapılacaksa, pişen şıra sinilere dökülür, bir gün sonra baklava dilimi şeklinde kesilir, kuruması için bir hafta kadar serilir. Sonra bir bezin içine alınır. Cevizli sucuk yapılacaksa, şıra pişerken bir taraftan cevizler ayıklanır, 35-40 cm. uzunlukta iplere dizilir. Dizili cevizler, pişen şıraya batırılır ve iki ucu birbirine değmeyecek şekilde çatal bir çubuğa bağlanarak tele ya da ağaca asılır. Biraz kuruyunca şıraya tekrar batırılır, asılır. Bu işlem üç kez tekrar edildikten sonra sucuklar bir hafta, on gün kadar kurumaya bırakılır. Cevizli sucuk ve köfte kışın diğer çerezlerle birlikte yenir, misafire ikram edilir. Şeker ilave edilmediği için tadı da hafiftir.

Görüntülenme Sayısı : 8709    Eklenme Tarihi : 14 Haziran 2017 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Mayıs 2019 Cuma