Isparta Şiş Köfte - Isparta
MALZEMELER
10-12 Kişilik – Pişirme Süresi 10 dakika
- 3 kg Dana Eti
- 900 gr İç Yağ ve Kavram Yağı (Etin %30’u kadar)
- Yeteri Kadar Tuz
YAPILIŞI
Dananın but ve kaburga kısımlarından alınan etler, bir kez kıyma makinesinde çekilir. İçerisine iç yağı, kavram yağı ve tuz ilave edildikten sonra iyice yoğrulur. Tekrar kıyma makinesinde çekilir. İnce şişlere dizilerek ızgarada meşe ateşinde pişirilir. Tercihe göre üzerine sumak ekilerek, yanında pişmiş soğan ve domates ile birlikte servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Şiş Köfte
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Şiş Köfte
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8233
Eklenme Tarihi :
14 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
15 Mart 2018 Perşembe