­ ISPARTA ŞİŞ KÖFTE | Kültür Portalı

Isparta Şiş Köfte - Isparta

MALZEMELER                                                                              

10-12 Kişilik – Pişirme Süresi 10 dakika

  • 3 kg Dana Eti
  • 900 gr İç Yağ ve Kavram Yağı (Etin %30’u kadar)
  • Yeteri Kadar Tuz

 

YAPILIŞI

Dananın but ve kaburga kısımlarından alınan etler, bir kez kıyma makinesinde çekilir. İçerisine iç yağı, kavram yağı ve tuz ilave edildikten sonra iyice yoğrulur. Tekrar kıyma makinesinde çekilir. İnce şişlere dizilerek ızgarada meşe ateşinde pişirilir. Tercihe göre üzerine sumak ekilerek, yanında pişmiş soğan ve domates ile birlikte servis yapılır.

 

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 4183    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe