­ KEME | Kültür Portalı

Keme - Ankara

MALZEMELER 1 kilogram keme 100 gram sivri biber 250 gram domates 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 250 gram margarin Yarım demet maydanoz Tuz YAPILIŞI Kemeler bol su ile yıkanır. Yıkandıktan sonra yüzeyi ince bir şekilde soyulur, Soyulan kemeler küp küp doğranır. Tavaya yağ koyulur, yağ ısındıktan sonra kemeler tavaya atılır. Bir çay kaşığı tuz ilave edilerek, ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte 5-10 dakika pişirilir. Üzerine ince doğranmış sivri biber konularak 10 dakika kemeyle birlikte pişer. Sonra küp doğranmış domates ilave edilir. 1 çay kaşığı pul biber atılır. Kısık ateşte pişirilir. Servis Şekli Piştikten sonra servis tabağına alınır, üzerine süslemek için maydanoz konulur ve isteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt da konulabilir. Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1711    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 20 Temmuz 2017 Perşembe