­ KUZU KEBABI | Kültür Portalı

Kuzu Kebabı - Ankara

MALZEMELER 2 adet kuzu kol 1-2 adet orta boy soğan 5-6 diş sarımsak 4-5 adet defne yaprağı 1-2 tutam baharat çeşitleri 500 gr. (eritilmiş) kuyruk yağı Su Tuz YAPILIŞI Bir gün önceden kemikleri ayıklanmış kuzu kolu içine sarımsak yerleştirilip tuzlu suda bekletilir. Sonrasında terbiye edilip bakır derin bir kaba konulur. Soğan, defne yaprağı, su ve eritilen kuyruk yağı süzülerek ilave edildikten sonra üstü kapatılarak odun fırınına pişmek üzere atılır. Sonrasında yöresel bazlama, bal, tereyağı eşliğinde kuzu kebap parçalara bölünüp bakır kapta yanarlı sıcak bir şekilde iç pilavı ile servis yapılır. Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Görüntülenme Sayısı : 1777    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 20 Temmuz 2017 Perşembe