­ YAĞLI (KATMER) | Kültür Portalı

YAĞLI (KATMER) - Amasya

• 1 kg. un • 1 yemek kaşığı tereyağı (üzerini yağlamak için) • Tuz • 150 gr. sıvı yağ • 150 gr. döğülmüş ceviz • 150 gr. döğülmüş haşhaş Tuz katılarak kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır. Bir süre üzeri kapatılarak dinlendirilir. 5 beze topak yapılır. Bezeler ince açılır yağlanır. Döğülmüş ceviz ve haşhaş tekrar yağ ile inceltilip üzerine sürülür. Uçları elle çekilerek malzeme değmemiş yer bırakılmaz. Bu açılan ve sıvanan hamur kenarından kıvrılarak rulo halinde getirilir. Simit gibi yuvarlanıp bastırılarak yine beze haline getirilip merdane ile 0.5 cm kalınlığında açılıp sac üzerinde döndürülerek pişirilir. İki tarafıda iyice kızaran yağlı sacdan indirilir ve tekrar üzeri tereyağla yağlanıp servis yapılır.
Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1114    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Haziran 2017 Perşembe