­ HÖŞMERİM (KUTLUDÜĞÜN USULÜ) | Kültür Portalı

Höşmerim (Kutludüğün Usulü) - Ankara

MALZEMELER Yarım kilogram un 1 kilogram yağlı inek sütü 1 yemek kaşığı tereyağı Alabildiği kadar sıcak su Tuz YAPILIŞI Un ile süt karıştırılarak unlu süt hazırlanır. Sütün içine tereyağı ve bir miktar tuz konarak kaynatılır. Kaynayan sütün içine önceden hazırlanan unlu süt karışımı katılır. Kısık ateşte kaynayan karışımın içeri- sine un ilave edilerek tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırılır. Dibinin tutmaması için, hamur haline gelene kadar un ilave edilir. Karışım katılaşana kadar kısık ateşte birkaç dakika daha karıştırılarak pişirilir. Pişirilmiş karışım ocaktan alınarak, geniş bir tepsiye boşaltılıp soğumaya bırakılır. Geniş bir tavaya tereyağı alınarak iyice kızartılır. Kızartılmış tereyağın üzerine dinlenmeye bırakılan karışım dökülerek karıştırmaya devam edilir. İndirmeye yakın kısık ateşte birkaç dakika (tabanının ızardığından emin oluncaya kadar) bekler sonra da servis tabağı veya tepsisine ters çevrilerek höşmerim hazırlanmış olur. Servis Servis tabağındaki Höşmerim sade yenilebileceği gibi tercihe göre üzerine toz şeker, pekmez veya bal da dökülebilir. Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 4572    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 19 Temmuz 2017 Çarşamba