­ DÖVMEÇ | Kültür Portalı

Dövmeç - Adıyaman

Dövmeç Malzemeleri Nelerdir

  • 5 adet büyük boy patlıcan
  • 2 adet domates
  • 5-6 adet etli dolmalık biber
  • 5 diş sarımsak
  • 125 gr. tereyağ

Dövmeç Nasıl Yapılır

Öncelikle patlıcan, domates ve biberler fırınlanıp kabukları soyulur. Karıştırıcı yardımıyla iyice ezilir, yine sarımsaklar da ezerek bu karışıma ilave edilir, tuz eklenir. Hazırlanmış olan karışım cam bir fırın kabına konulur ve üzeri bir kaşık yardımıyla düzelterek küçük parçalar halinde tereyağı ilave edilir. Orta dereceli ısıda üzeri kızarana kadar pişirilir.

Kaynak: Adıyaman CEMİLE yemek kitabı, Mehmet ÖNCÜ

Görüntülenme Sayısı : 2394    Eklenme Tarihi : 28 Mayıs 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 13 Aralık 2021 Pazartesi