­ DÖVMEÇ | Kültür Portalı

Dövmeç - Adıyaman

Dövmeç Malzemeleri Nelerdir?

  • 5 adet büyük boy patlıcan
  • 2 adet domates
  • 5-6 adet etli dolmalık biber
  • 5 diş sarımsak
  • 125 gr. margarin ya da tereyağ

Dövmeç Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcan, domates ve biberlerimizi firinlıyoruz ve daha sonra kabuklarinı soyuyoruz. Karıştırıcı yardımıyla iyice eziyoruz, yine sarımsakları da ezerek bu karışıma ilave ediyoruz, yeterli miktarda tuz ilave ediyoruz sonrasında hazırlanmiş olan karışımı cam bir fırın kabına koyuyoruz ve üzerini bir kaşık yardımıyla düzelterek üzerine küçük parçalar halinde margarini koyuyoruz. Orta dereceli ısıda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 

Kaynak: Adıyaman CEMİLE yemek kitabı, Mehmet ÖNCÜ

Görüntülenme Sayısı : 148    Eklenme Tarihi : 28 Mayıs 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 11 Haziran 2019 Salı