­ TAS KEBABI | Kültür Portalı

Tas Kebabı - Denizli

MALZEMELER: • 750 gr. dana ya da kuzu eti • 500 gr. pirinç veya bulgur • 250 gr. küçük soğan • Baharat

 

HAZIRLANIŞI: Tasın içine bir sıra et, bir sıra soğan olmak üzere döşenir. Pişirilecek tavanın içine tas ters gelecek şekilde kapatılıp tasın üzerine ağırlık konur.1 litre kadar su ilave edilip, tasın içindeki etin kebap olması için uygun ateşte pişirilir. Et piştikten sonra biraz daha su ilave edilerek pirinç eklenir ve pilav haline gelinceye kadar daha pişirilir. SERVİS: Sıcak olarak, tası sofrada açılmak üzere servis yapılır. Tarif: Sevim KURT Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 1574    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 01 Kasım 2017 Çarşamba