­ AMASYA PATLICAN PEHLİ | Kültür Portalı

AMASYA PATLICAN PEHLİ - Amasya

• 6 adet patlıcan

• 1 su bardağı sıvı yağ

• 4 adet domates

• 1 kg. kaburga yerinden koyun eti

• Kara biber, tuz

Patlıcanlar alacalı soyulur. Uzunlamasına 3 e bölünür. Tekrar enine üçe bölünür. Tavada kızgın yağda hafi f kızartılarak tepsiye döşenir. Üzerine kabuğu soyulmuş halkalar halinde doğranmış domatesler ilave edilir. Üzerine az suda haşlanmış kaburga eti suyu ile birlikte yerleştirilir. Tuzu ve kara biber ilave edilir. Etler kızarıp suyunu çekene kadar fırında pişirilir Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Etli Sebze Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 3417    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi