­ SIKMA TARHANA ÇORBASI | Kültür Portalı

Sıkma Tarhana Çorbası - Amasya

Sıkma Tarhana Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 6 adet sıkma tarhana (bütün yarmalı)
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Sıkma Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır

Tarhanalar ve nohut bol suyla akşamdan ıslatılır. Suyu süzülerek tarhanalar elle sıkılarak ezilir. Nohutlarla birlikte çorba kazanında bol suyla devamlı karıştırarak nohutlar yumuşamasına kadar ve koyulaşana kadar pişirilir. Tuzu atılır. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirilir. 

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Amasya Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 23329    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı