­ ÇİĞDEM SOĞANLI BULGUR PİLAVI | Kültür Portalı

Çiğdem Soğanlı Bulgur Pilavı - Ankara

• 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı et suyu
  • Karabiber

Çiğdem Soğanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

Uygun bir tencereye sade yağ konularak yakmadan kızdırılır ve bu yağa kabukları ayıklanıp soyulmuş 30 kadar çiğdem soğanı konarak kızartmadan en çok 5 dakika kadar öldürülerek, delikli bir kepçe ile tabağa alınır. Tenceredeki kızgın yağa bulgur katılıp karıştırarak kavrulur. Kavrulmuş bulgura kaynar bir halde et suyu, domates salçası, tuz, karabiber ile tabağa alınan çiğdem kökleri eklenip bir taşım kaynatıldıktan sonra bulgurlar iyice suyunu çekmiş bir hal alıncaya kadar kuvvetli ateşte pişirilir. Pilav suyunu çekince, tahta kaşıkla karıştırılarak 15 dakika kısık ateşte demlendirildikten sonra ve tabağa alınarak servis yapılır.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)