­ HAYIR ÇORBASI | Kültür Portalı

Hayır Çorbası - Adana

Hayır Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1/2 kg dövme
  • 1/2 kg gerdan eti
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 kaşık yağ
  • Yeterince tuz, kimyon, karabiber 

Hayır Çorbası Yapılışı:

Bir gece önceden suda ıslatılan dövme ve nohut etle birlikte ateşe atılır. Tuzu eklenerek kaynamaya bırakılır. Yemeğin suyu eksildikçe üzerine kaynar su eklenir. Et kemikten ayrılıp, yemeğin malzemesi eriyince kemikler çıkarılır. Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır. Çorbanın üzerine kızgın yağ gezdirilip, baharatlar serpilir.

Adana Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 7183    Eklenme Tarihi : 18 Kasım 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 07 Nisan 2020 Salı