­ KELEDOŞ | Kültür Portalı

Keledoş - Van

Malzemesi: 

-Nohut

- Mercimek

- Akpancar

- Dövme(den) 

- Soğan

- Kavurma

- Et suyu 

- Kurut

Yapılışı: Nohut, mercimek, akpancar ve dövme(den) ayrı kaplarda su ile pişirilir. Soğan kavrulur kavurma ilave edilir. Haşlanan malzemeler katılarak et suyu ilave edilerek sürekli karıştırılarak pişirilir. Ezilmiş kurut ilave edilip bir süre daha pişirilerek servis tabağına alınır. Üzerine tereyağı ve kırmızı biberli sos dökülüp servis yapılır.

Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II, Sayfa: 227

 

 

Yemek
Görüntülenme Sayısı : 1567    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 15 Kasım 2018 Perşembe