­ TÖĞMEKEN | Kültür Portalı

Töğmeken - Karaman

Malzemeler:  1kg. semizotu,  100 gr. margarin,  3 çorba kaşığı pirinç,  150 gr. kıyma,  2 adet kuru soğan ,  2 adet domates,  1 çorba kaşığı salça,  1 çay kaşığı tuz.

Yapılışı: Margarin ile küçük kıyılmış soğanlar 5 dakika kavrulur, kıyma ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesler ve salça da ilave edilerek 2 dakika pişmeye bırakılır. Sonra kök kısımları kesilmiş ve iyice yıkanmış semizotu ilave edilir ve 10 dakika pişirilir, son olarak pirinç ve tuzda ilave edilerek orta hararetli ocakta 40 dakika pişirilir. Tarif Hatice İncekara

İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1495    Eklenme Tarihi : 17 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Haziran 2018 Pazartesi