Desti Kebabı - Yozgat
Desti Kebabı yöreye has bir yemek türüdür. Tandır ekmeği ile yenir. Sokum ya da dürüm yapılır. 10 kişi için orta boy bir desti tercih edilmelidir.
Desti Kebabı İçin Gerekli Malzemeler: (10 Kişilik)
TGA
Desti Kebabı Yapılışı:
Doğranmış domates, sivri biber ve sarımsak, kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır. Yeterince tuz ilave edilir. Desti içi iyice yıkandıktan sonra karıştırılan malzeme destinin içerisine doldurulur. En üste tereyağı konulur. Destinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır. Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir. İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir. Yemek piştikten sonra desti kırılarak yemek destinin içinden servis yapılır.
TGA
Kaynak: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivinden
YOZGAT 'DESTİ KEBABI'
Görsel Sahibi: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
35200
Eklenme Tarihi :
23 Ocak 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
05 Eylül 2024 Perşembe