­ KIRLI KIZARTMASI | Kültür Portalı

Kırlı Kızartması - Aydın

Malzemesi: 1kg Patlıcan ½ kg Yeşil biber 3 Adet Soğan ½kg Domates Toz kırmızı biber 2-3 Diş sarımsak Zeytinyağı 1 Kase yoğurt Tuz Hazırlanışı: Önce patlıcanlar yıkanır, sapları kesilir ve alacalı soyulur, uzunlamasına dört parça olarak dilimlenir. Hazırlanan patlıcanlar kızartılarak bir tepsiye uzunlamasına yerleştirilir. Ardından sapları kesilen biberler de kızartılır ve patlıcanların üzerine dağınık olarak yerleştirilir. Bir tencereye bir miktar zeytinyağı konulur ve kıyılmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra soyulmuş ve doğranmış domatesler ilave edilir kavurmaya devam edilir. Üzerine kırmızı biber, tuz, sarımsak ilave edilerek iyice pişirilir. Hazırlanan bu harç tepsideki kızartılan patlıcan ve biberlerin üzerini kapatacak şekilde dökülür. Kısık ateşte bir süre daha pişirilir. Patlıcanların yanmaması için ara ara tepsi çevrilir. Piştikten sonra servis tabağına alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir. Kaynak: Mihrinur Gülal
Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 3133    Eklenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Ekim 2017 Çarşamba