­ TEREYAĞLI UZUN PAKLA | Kültür Portalı

Tereyağlı Uzun Pakla - Karabük

Tereyağlı Uzun Pakla Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg taze fasulye (pakla)
  • 100 g tereyağı 
  • Yeteri kadar su ve
  • Tuz
  • Karabiber 
Tereyağlı Uzun Pakla Nasıl Yapılır
 
Fasulyeler kırılmadan uçları ve kılçıkları temizlenir. Uygun bir tencereye dizilir. Üzerine yeterince su koyulur. Karıştırmadan ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür. Sıcak servis yapılır.
Görüntülenme Sayısı : 4645    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Ekim 2023 Salı