­ TEREYAĞLI UZUN PAKLA | Kültür Portalı

Tereyağlı Uzun Pakla - Karabük

Tereyağlı Uzun Pakla  Tarifi

Tereyağlı Uzun Pakla İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

-1 kg. taze fasulye (pakla)
-100 gr. tereyağı 
-Yeteri kadar su ve
-Tuz
-Karabiber 
 
Tereyağlı Uzun Pakla Nasıl Yapılır? 
 
Fasulyeler kırılmadan uçları ve kılçıkları temizlenir. Uygun bir tencereye dizilir. Üzerine yeterince su koyulur. Karıştırmadan ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür. Sıcak servis yapılır.
Görüntülenme Sayısı : 1041    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba