­ PİTİ | Kültür Portalı

Piti - Van

Piti İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1/2 kg  Karaciğer
  • 1,5 kaşık tereyağı 
  • 1 kaşık salça
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 8 10 adet arpacık soğan

Piti Nasıl Hazırlanır?

Karaciğer zarı soyulur temizlenir. Ufak parçalar halinde doğranır. Tencereye yağ koyulur ciğer yağda hafif kavrulur üzerine salça, pul biber, karabiber, tuz ilave edilir. Üzerine yeterince kaynamış su ilave edip ciğerler pişirilir, Bir tarafta arpacık soğanlar soyulup ciğerlerin pişmesine yakın yemeğe ilave edilir. Soğanlarda pişince yemek servise alınır.

Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II

Görüntülenme Sayısı : 1998    Eklenme Tarihi : 22 Haziran 2018 Cuma    Güncellenme Tarihi : 17 Mayıs 2019 Cuma