­ ETLİ BAMYA | Kültür Portalı

Etli Bamya - Niğde

Etli Bamya İçin Gerekli Malzemeler:

  • 500 gr  bamya
  • 1 bardak zeytinyağ
  • 2 domates
  • 1/2 limon
  • 1 demet maydanoz
  • 1 soğan tuz

Etli Bamya Yapılışı:

Bir tencerenin içine kuşbaşı doğranmış etler, küp şeklinde doğranmış kuru soğanlar ve iki kaşık sıvı yağ konarak, etler suyunu çekene kadar kavrulur. Sonra salça ve küp şeklinde doğranmış domatesler eklenerek karıştırılır ve 5 dakika daha kavrulur. Yeteri kadar kaynar suyu ilave edilip pişmeye bırakılır. Bu esnada bamyalar temizlenerek, yıkanır ve süzülür. Etler yumuşayınca, bamyalar ilave edilerek karıştırmadan pişirmeye devam edilir. Bamyalar yumuşayınca tuz ve limon suyu ilave edilerek 5 dakika daha pişirilir ocaktan alınarak servis yapılır. 

Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Niğde Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1574    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2016 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Nisan 2020 Salı