­ AMASYA BÜTÜN ET YEMEĞİ | Kültür Portalı

AMASYA BÜTÜN ET YEMEĞİ - Amasya

• 1 kg. kol bölgesinden koyun eti • 1 su bardağı haşlanmış nohut • 1 yemek kaşığı tereyağ • 1 yemek kaşığı salça • Tuz, su Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılmış koyun eti yağda kızartılır. Salça, tuz, tereyağ etlerin üzerine ilave edilerek üzerine geçinceye kadar su eklenir. Kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir. Etler iyice piştikten sonra daha önce pişirilmiş olan nohutlar ilave edilerek servis yapılır.
Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1160    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 13 Haziran 2017 Salı