­ BÜTÜN ET YEMEĞİ | Kültür Portalı

Bütün Et Yemeği - Amasya

Bütün Et Yemeği Malzemeleri Nelerdir? 

• 1 kg kol bölgesinden koyun eti

• 1 su bardağı haşlanmış nohut

• 1 yemek kaşığı tereyağ

• 1 yemek kaşığı salça

• Tuz ve su

Bütün Et Yemeği Nasıl Yapılır?

Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılmış koyun eti yağda kızartılır. Salça, tuz, tereyağ etlerin üzerine ilave edilerek üzerine geçinceye kadar su eklenir. Kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir. Etler iyice piştikten sonra daha önce pişirilmiş olan nohutlar ilave edilerek servis yapılır.

 

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1933    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi