­ TAZE FASULYE KIZARTMASI | Kültür Portalı

Taze Fasulye Kızartması - Giresun

Malzemeler: 

1/2 kg. taze fasulye, 2-3 adet yumurta, fındık yağı, tuz.

Hazırlanışı:

Fasulyeler yıkanır, ayıklanır, haşlanır. Haşlanan fasulyeler yağlanmış tavaya dizilir. Bir kapta yumurtalar kırılarak çırpılır. Tavaya koyulan fasulyelerin üzerine yayılarak dökülür. Tuz ve yağ ilavesi ile alt üst edilerek fasulyelerin her iki yönünün kızarması sağlanır, sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

KAYNAK: Giresun Valiliği, il Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı. 

Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 555    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi