­ ETLİ KÖFTE (ACEM KÖFTESİ) | Kültür Portalı

Etli Köfte (Acem Köftesi) - Van

Malzemesi:

- yağsız kıyma

- pirinç

- ince bulgur 

- lepe

- tuz, karabiber, pul biber

- reyhan

- zeytirun

- salça

Yapılışı: İki kez çekilmiş yağsız kıyma, pirinç, ince bulgur, lepe, tuz, karabiber, pul biber, reyhan, zeytirun, salça kullanılarak yapılır. Lepe akşamdan ıslatılır, diğer malzemelerle birlikte iyice yoğrulur avuç içinde büyükçe köfteler yapılır diğer tarafta pişirme suyu hazırlanır, soğan doğranıp yağda pembeleştirilir salça ilave edilir yeterince su konulur kaynatılır bu suya reyhan, zeytirun ilave edilir hazırlanmış olan köfteler bu suya atılıp pişirilir servis yapılır. 

Kaynak: Van Kültür ve Turizm  Envanteri III, Halk Kültürü II, Sayfa: 228

Görüntülenme Sayısı : 3455    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Haziran 2018 Pazartesi