Kurutulmuş Taze Fasulye - Denizli
Kurutulmuş Taze Fasuyle İçin Gerekli Malzemeler:
- 2 dizi kurutulmuş taze fasulye
- 200 gr. kuşbaşılık kuzu eti
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- Su
- Kuru biber
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Kurutulmuş Taze Fasulye Yapılışı:
Et bir tencerede yağ ile kavrulur. Soğan küçük küçük doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Zeytinyağı ve biraz tereyağı eklenir. salça, kırmızıbiber, kuru biber ve bir miktar su ile tuz ilave ederek kaynatılır. En son kurutulmuş taze fasulye eklenir ve 30 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Mediha YILMAZLI Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Denizli Geleneksel Mutfak
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1995
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
01 Nisan 2020 Çarşamba