Sarımsaklı Et - Çankırı
Sarımsaklı Et İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 kilo yağsız et
- 1 kilo küçük soğan
- 100 gr sarımsak
- Sıvı yağ
- Salça
- Karabiber
- Pul biber
Sarımsaklı Et Yapılışı:
Kuşbası doğranmış et, suyla 15 dakika haşlanır. Haşlanan et alınarak yağ ve sıcak su ile yarım saat kadar pişirilir. Pişen et; üzerine doğranmış soğan, salça, tuz ve kabukları soyulmamış sarımsak dişleri konarak tekrar pişirilir ve servis yapılır.
Kaynak: Çankırı Belediyesi Yayınları (2007), Çankırı Yöresi Yemek Kültürü
Çankırı Geleneksel Mutfak
SARIMSAKLI ET
Görsel Sahibi: İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ (2012) FOTOĞRAF : M.KEMAL KARATATAR
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13015
Eklenme Tarihi :
27 Aralık 2012 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
13 Nisan 2020 Pazartesi