­ KİDE | Kültür Portalı

Kide - Denizli

MALZEMELER: • 4 su bardağı un • 1 çay kaşığı tuz • 2 su bardağı çökelek • 500 gr. Süt kaymağı • 1 su bardağı yoğurt • Yarım çay bardağı sıvı yağ

 

HAZIRLANIŞI: Un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamına gelene dek karıştırılır. 4 parçaya ayrılır. Her bir parça yuvarlak hale getirilip, tepsi büyüklüğünde oklava ile açılır. Yağlanan tepsiye açılan hamurlardan biri serilir. Üzerine çökelek elilir ve aralarına kaymak sürülür. Sonra diğer hamurlarla aynı işlem tekrarlanır. Tüm hamurlar bitince büyük baklava dilimi şeklinde kesilir. Kalan kaymak, yoğurt ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırılır ve en üstteki hamurun üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. SERVİS: Sıcak olarak komposto ya da pekmez ile servis yapılır. Tarif: Gül ÖZTÜRK Denizli Kültür ve Turizm üdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 2014    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 07 Kasım 2017 Salı