­ İMAMBAYILDI (EBU ĞENNUÇ) | Kültür Portalı

İmambayıldı (Ebu Ğennuç) - Siirt

İmambayıldı İçin Gerekli Malzemeler: (4-6 kişilik)

  • 4 kalın patlıcan
  • 2 domates
  • 3 sivribiber
  • 3 diş sarımsak
  • Kırmızıbiber
  • İsteğe göre tereyağı veya zeytinyağı
  • Tuz
  • Kavurma

İmambayıldı Yapılışı:

Patlıcanlar közlenir, soyulur ve yıkanır. Süzülmeye bırakılır. Kavurma, domates, biber ve sarımsak bir tavada kavrulur. Patlıcanlar ezildikten sonra bu sosa karıştırılır. On dakika sosu biraz eminceye kadar pişirilir, sıcak servis edilir.

Siirt Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 2851    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 31 Mart 2020 Salı