İmambayıldı (Ebu Ğennuç) - Siirt
İmambayıldı İçin Gerekli Malzemeler: (4-6 kişilik)
- 4 kalın patlıcan
- 2 domates
- 3 sivribiber
- 3 diş sarımsak
- Kırmızıbiber
- İsteğe göre tereyağı veya zeytinyağı
- Tuz
- Kavurma
İmambayıldı Yapılışı:
Patlıcanlar közlenir, soyulur ve yıkanır. Süzülmeye bırakılır. Kavurma, domates, biber ve sarımsak bir tavada kavrulur. Patlıcanlar ezildikten sonra bu sosa karıştırılır. On dakika sosu biraz eminceye kadar pişirilir, sıcak servis edilir.
Siirt Geleneksel Mutfak
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2851
Eklenme Tarihi :
05 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
31 Mart 2020 Salı