­ AYVA GALLESİ | Kültür Portalı

Ayva Gallesi - Amasya

Ayva Gallesi Malzemeleri Nelerdir? 

• 4 adet ayva

• 1/2 kg koyun boyun eti

• 200 g nohut

• 250 g toz şeker

• 4 su bardağı su

Ayva Gallesi Nasıl Yapılır?

Nohutlar ve koyun eti yıkanarak düdüklü tencerede 4 su bardağı su ile haşlanarak pişirilir. Soğuyunca koyun eti lifleri istikametin de kemik ve yağ kısımlarından ayrılarak kuşbaşı doğranıp et suyu ve nohutlar ile birlikte üzerine ilave edilir şeker katılarak 1 taşım kaynatılır. Soğuyunca ılık olarak servis yapılır.

Not: Erik gallesi kuru kayısı konularak yapılır. Kayısı gallesi aynı işlemler tekrar edilerek yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 2347    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi