­ AMASYA ELMA TATLISI | Kültür Portalı

AMASYA ELMA TATLISI - Amasya

Amasya Elma Tatlısı Malzemeleri Nelerdir?

  • 1 kg misket elması 
  • 1 kg toz şeker 
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz 
  • 1 çay bardağı tarçın 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket krem şanti 
  • Şeker boyası 

Amasya Elma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Elmaların kabukları soyulup içleri oyularak 15 dk. haşlanır. Haşlanan elmaların üstüne şeker boyası sürülerek içlerine ceviz tarçın karışımı doldurulur ve fırında 15 dk pişirilir. Pişen elmaların soğumasına yakın üzerlerine kremşanti sürülerek süslenir. Soğuk servis yapılır.

Kaynak:  Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı 
Görüntülenme Sayısı : 2787    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi