­ İÇLİ KÖFTE | Kültür Portalı

İçli Köfte - Osmaniye

İçli Köfte İçin Gerekli Malzemeler:

İç malzemesi

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/3 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 100 gr iri çekilmiş ceviz

Dış malzemesi:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 100 gr iki çekimli kıyma
  • 1 kaşık salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı un

İçli Köfte Yapılışı:

İnce kıyılmış soğanlar sıvı yağda pembeleştirilip üzerine kıyma ilave ederek kavrulur. Maydanoz ve ceviz ilave edilir. Ateşten indirildikten sonra üzerine salça, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Dış malzeme için bulgur ve kıyma öncelikle yoğrulur. Yoğrulmadan önce eller ıslatılır. Daha sonra diğer malzemeler katılıp yoğurma işlemi tamamlanır. Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılır. Avuç içerisinde yuvarlayarak, başparmak yardımı ile ortasına oyulup, şekillendirilir. İçine kıymalı harçtan 3 çorba kaşığı kadar doldurulur. Hamurun açık kalan kısmı parmak uçları yardımıyla kapatılır. Tuzlu suda haşlanabileceği gibi bol yağda da kızartılabilir.

Kaynak Kişi: Rukiye YILMAZ

Osmaniye Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 6305    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 24 Mart 2020 Salı