­ AYRAN AŞI | Kültür Portalı

Ayran Aşı - Erzurum

Malzemeler: Gendime (Aşlık), yoğurt,un, kıyma, soğan, aş otu,Tereyağı Hazırlanışı: Bir ölçek gendime iyice pişirilir. Başka bir kapta biraz un katılarak hazırlanan yoğurt gendime ile karıştırılıp ateşe koyulur. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Fındık büyüklüğünde hazırlanan köfteler içine katılır.Erzurum bölgesinde yetişen Aş otu ilave edilir. Bir baş soğan başka bir tavada tereyağı ile pembeleşinceye kadar kızartılarak çorbanın üzerine dökülür ve sıcak servis yapılır. Kaynakça; (Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü - Gezi Rehberi 8.Baskı)

Görüntülenme Sayısı : 2314    Eklenme Tarihi : 25 Nisan 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 13 Ekim 2017 Cuma