­ TUTMAÇ | Kültür Portalı

Tutmaç - Ankara

MALZEMELER 2 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı tutmaç hamuru 1 tatlı kaşığı nane 3 yemek kaşığı tereyağı 250 gram süzme yoğurt 2-3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça Kırmızı biber Tuz Tutmaç Hamurunun Malzemeleri 2 adet yumurta Un Su Tuz Tutmaç Hamurunun Yapılışı Malzemeler yoğrularak hamur katı kıvama getirilir ve pazı yapılır. Acılan hamur, minik kareler şeklinde kesilir. Serilerek kurutulur. YAPILIŞI Yeşil mercimek pişirilir. Pişmeye yakın tutmaç hamuru içine atıp ikisini beraber pişirdikten sonra sarımsak dövülüp süzme yoğurt ile karıştırılır. Pişirilen mercimekle yoğurt karıştırılır, üzerine bir kase tutmaç hamuru yağda kızartılır sosu yapılıp üzerine dökülür.
Çorba
Görüntülenme Sayısı : 1646    Eklenme Tarihi : 03 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Temmuz 2017 Perşembe