İsfire - Mardin
İsfire Malzemeleri:
- 4 yumurta
- 4 tatlı kaşığı un,
- 2 su bardağı pekmez
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İsfire Yapılışı:
1 yumurta için 1 tatlı kaşığı un hazırlanarak yumurta ile un karıştırılır ve birlikte çırpılır. Yağ tavaya dökülüp ısıtılır. Hazırlanan unlu yumurtalar tavada omlet gibi iki yüzü biden kızartılır. Sonra üstüne pekmez dökülür. Ateşten çekilir ve servis edilir.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Mardin Geleneksel Mutfak
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8776
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
10 Mart 2020 Salı