Ebegümeci - Aydın
Malzemesi:
1 bağ ebegümeci,
1 soğan,
Tuz, kırmızı biber,
½ çay bardağı zeytinyağı.
Hazırlanışı:
Ebegümeci yapraklarından ayıklandıktan ve doğrandıkta sonra yarım tencere kaynamış suda haşlanır. Ayrı bir tavada soğan pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra ebegümeci soğanın üzerine ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir. Pişmek üzere iken biber ve tuz atıldıktan sonra sıcak olarak servis yapılır. Tercihe göre yoğurtlu, yumurtalı da olabilir.
Kaynak: Turgay AYDIN, Aydın Sofrası - 2000
Ebegümeci,
Görsel Sahibi: Mihrinur Gülal
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1729
Eklenme Tarihi :
13 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
11 Ekim 2017 Çarşamba