­ İRMİK TATLISI | Kültür Portalı

İrmik Tatlısı - Gümüşhane

Malzemeler: 4 Adet yumurta 1 Su bardağı yoğurt 1 Su bardağı Zeytinyağı 1 Su bardağı irmik 1 paket kabartma tozu Biraz limon rendesi ve un Yapılışı: Yumurtayı, Zeytinyağını, yoğurdu mikserle iyice çırptıktan sonra irmiği de ilave edip çırpmaya devam edilir. iyice çırpıldıktan sonra unu da ilave edilir. Daha sonra kabartma tozuyla beraber limon kabukları da kırpılarak içerisine katılır. Daha önce hazırlanan şurup üzerine serpiştirilir. Arzu edilmesi halinde üzerine Hindistan cevizi ve fındık ezildikten sonra serpiştirilebilir. Servise sunulur.

Görüntülenme Sayısı : 1556    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Ekim 2017 Cuma