Alluciye (Ekşili Erik Yahnisi) - Mardin
Alluciye Malzemeleri Nelerdir
- 1 kilo kemikli ve biraz yağlı kuzu veya koyun eti
- 250 g yeşil soğanın yeşil kısmı
- 1 demet maydanoz
- 1/2 kg yeşil ekşi erik
- Tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
Alluciye Nasıl Yapılır
Öncelikle erikleri su ile yumuşayana dek pişirin. Piştikten sonra bir süzgece dökün ve ezerek çekirdeklerini ayıklayın diğer taraftan kemikli eti sıvı yağda biraz kavurduktan sonra üzerine etin üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin.(düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz.) Etler pişince içine erikleri, doğranmış yeşil soğanları ve biraz tuz atın ve yarım saat, önce hızlı daha sonra kaynamaya başlayınca da kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra doğranmış maydanozu ekleyip servis yapın.
Kaynak: Mardin Valiliği, “81 İlde Kültür ve Şehir Mardin” Sayfa: 143 Acar Basım ve Cilt San.Tic.A.Ş. 1. Baskı Temmuz 2012 İstanbul
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9759
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
21 Ekim 2024 Pazartesi