­ KAKIRDAKLI BULGUR PİLAVI | Kültür Portalı

Kakırdaklı Bulgur Pilavı - Isparta

MALZEMELER                                                                                       

6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20 dakika        

  • 1 Kâse Kakırdak

  • 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

  • 1 Su Bardağı Bulgur

  • 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut

  • Su

  • Tuz

YAPILIŞI

Bir tava içerisine konan yağın üzerine kakırdak eklenir. Yeterli miktarda su ve haşlanmış nohut ilave edilerek ateşe konulur. Kaynamaya başlayınca içine tuz katılıp bulguru salınır. Pilav pişince dinlendirilerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1805    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi