­ PİRPİNE OTU YEMEĞİ | Kültür Portalı

Pirpine Otu Yemeği - Hakkari

Pirpine Otu Yemeği Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg pirpine otu (bahar aylarında dağ yamaçlarından toplanan semizotu benzeri yabani ot)
  • 1 avuç un
  • 1 su bardağı yağ
  • Tuz

 

Pirpine Otu Yemeği Nasıl Yapılır

Pirpine haşlanır ve suyunun süzülmesi için süzgeçten geçirilir. Yağda kavrulan un pirpirenin üzerine dökülür ve karıştırılır. İsteğe bağlı olarak üzerine yuöurta da kırılabilir.

Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3062    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 19 Nisan 2023 Çarşamba