­ KADE (KETE) | Kültür Portalı

Kade (kete) - Van

Malzemesi: 

-Süt  ya da Yoğurt

-Yağ

- Ceviz

- UN

Yapılışı: Yoğurt/süt, yağ, toz şeker ve un karışıtırılarak hamur elde edilir. Diğer taraftan yağ ve un kavrularak iç malzemesi elde edilir.  Bu malzemenin üzerine ceviz içi dökülerek karıştırılır. hazırlanan hamurdan alınan parçalarla yufkalar hazırlanır. Yufkanın içine hazırlanan çevizli malzeme dökülür ve yufka kapatılır. kanarları bastırılır üzerine isteğe göre şekiller yapılabilir. üzerine yuğurt sürülüp tandırda pişirilir. 

Kaynak: Doç. Dr. Elvan Ocak, Van Mutfak Kültürü sayfa 144

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1867    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 25 Haziran 2018 Pazartesi