­ HELİKLİ PEKMEZ | Kültür Portalı

Helikli Pekmez - Isparta

MALZEMELER                                   

10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 10 dakika – Pişirme Süresi: 30 dakika

- 1 litre Pekmez

- 2 Su Bardağı Su

- 1 kg Ayva, Kızılcık, Kabak vb.

YAPILIŞI

Tercihe göre kullanılacak meyveler, istenilen büyüklükte dilimlenerek hazır hale getirilir. Pekmez, su ve meyveler bir tencere içerisinde pekmez kıvamına gelene kadar kaynatılır. Soğuyunca servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 483    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi