­ AHTAPOTLU PİLAV | Kültür Portalı

Ahtapotlu Pilav - Muğla

Malzemeler: -1 kg ahtapot -500 gr. pirinç -1 adet kuru soğan -Karabiber -Zeytinyağı -Su Yapılışı: Pilavın pirinci 1-2 saat önceden ıslatılır. Ahtapot, sıcak suda pişene kadar haşlamaya alınır. Bu pilavın beklenen damak tadına hitap etmesi, içindeki köpüklü su çıkana kadar taşa çarpmak ve sürtmek suretiyle iyice temizlenmiş ve yumuşatılmış bir ahtapot kullanılması ile doğrudan ilişkilidir. Ahtapot, haşlandıktan sonra doğranır, doğrarken vantuzları sıyrılmadan olduğu haliyle bırakılır. Soğan doğranır. Ocağa oturtulan bir tencerede kızdırılan yağda önce soğan sonrada ahtapot ve pirinç kavrulur. Üzerine, ahtapotun haşlama suyundan ilave edilir, suyunu çekene kadar pişirilir. Tuz eklenmesine de gerek yoktur. Öncesinden iyi hazırlanmış bir ahtapot kullanılması halinde bu pilav 15-20 dakikada hazır olur. Servisi, sıcakken ve tercihe göre karabiber serpilerek yapılır. Mevsim salataları ile iyi gider.
Görüntülenme Sayısı : 2469    Eklenme Tarihi : 24 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2017 Pazartesi