­ ETLİ PİLAV | Kültür Portalı

Etli Pilav - Ankara

MALZEMELER 2 kilogram pirinç 500 gram parça haşlanmış et 200 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı şehriye YAPILIŞI: Pirinçler ayıklanıp, bir kaba konulur. Üzerine biraz tuz ilave edilerek sıcak su ile ıslatılıp 2-3 saat bekletilir. Yayvan bir kaba tereyağı ve sıvı yağ konulup, eritilir. Şehriyeler de eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra pirinçler süzülüp yıkanır. Şehriyenin üzerine pirinçler konulur, kısık ateşte kavrulur. Yağı çekene kadar 20 dakika kavrulur. Daha sonra pirinçlerin üzeri örtülecek şekilde sıcak su konulup altı kısılır ve demlenmeye bırakılır. Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Pilavlar-Makarnalar
Görüntülenme Sayısı : 1042    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 19 Temmuz 2017 Çarşamba