­ LEYEN BÖREĞİ | Kültür Portalı

Leyen Böreği - Denizli

• 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • İç yağı

Leyen Böreği Nasıl Yapılır

Mısır unu ve maya iyice karıştırılır. Ilık su ile yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır. Diğer taraftan kıyma ve soğan iyice kavrulur. Tuz, karabiber, pul biber, kimyon eklenir, karıştırılır ve iyice kavurduktan sonra kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Bu arada hamur tepsi büyüklüğünde açılıp, tepsiye iç sağı sürülüp üzerine açılan hamur serilir. Hazırlanan içten hamurun üzerine dökülür. Üzerine bir kat daha hamur serilir ve içine harçtan koyulur ve hamur ile kapatılır. Üzerine tekrar iç yağ dökülür. Önceden ısıtılmış 80 derecelik fırında pişirilir. Ayran veya turşu ile servis yapılır.

Tarif: Nilgün KESER Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 4246    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 05 Ekim 2022 Çarşamba