­ YALANCI DOLMA | Kültür Portalı

Yalancı Dolma - Bayburt

Yalancı Dolma İçin gerekli Malzemeler:

  • ½ kg. lahana yaprağı,
  • 2 su bardağı bulgur,
  • 250 gr. parça et veya kavurma,
  • 2 yemek kaşığı salça, 150 gr. tereyağı,
  • 2 çorba kaşığı un,
  • 1 adet kuru soğan (büyük) 
  • tuz ve kırmızıbiber

Yalancı Dolma Yapılışı:

Önce bulgur, pilav gibi pişirilir, lahana yaprakları ise sıcak su ile haşlanır, pişirilmiş bulgur içerisine 2 çorba kaşığı un karıştırılır. Dolma iç hazırlanarak yapraklara sarılır. Başka bir kapta soğan pembeleşinceye kadar kızartılır. Üzerine parça etler eklenerek pişirilir. Sonra dolmalar eklenir. Kavurma ile pişiriliyorsa dolma ile birlikte kavurmalar konulur. 2 bardak su birkaç taşım pişirilir. Servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 1852    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 23 Mart 2020 Pazartesi