­ YOĞURTLU ET | -

Yoğurtlu Et - Isparta

MALZEMELER                                                                                

8-10 Kişilik – Pişirme Süresi: 60 dakika

  • 1 kg Kemikli Kuşbaşı Doğranmış Kırmızı Et
  • 2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • 1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Mevsimine Göre Yaş veya Kuru Nane
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 5 Su Bardağı Su

YAPILIŞI

Nohut ve et ayrı ayrı haşlanır. Etin suyu süzülerek kısık ateşte ocağa konulur. Çukur bir kapta terbiyesi hazırlanır (yoğurt, yumurta sarısı, un ve 1 su bardağı su çırpılır). Terbiye, haşlanmış et ve nohut, kısık ateşte kaynayan et suyuna ilave edilir. Bir tavada eritilen tereyağı çok hafif nane ile kavrularak yemeğin üzerine ilave edilir.

 

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

- 855    - 14 Mart 2018 Çarşamba    - 15 Mart 2018 Perşembe