­ CİMCİK | Kültür Portalı

Cimcik - Kütahya

Malzemele: Un, Yumurta , Tuz , Tereyağı , Sarımsak. Yoğurt Hazırlanışı: Bir kabın içine un havuz gibi açılır. İçine yumurta, tuz, su ilave edilir. Hamur yoğrulur. Yoğrulduktan sonra yumaklara ayrılır. Hamurlar yuvarlak olarak tek tek açılır. Unlanır. Oklava ile iki taraftan eşit biçimde sarılır. Ortadan ikiye kesilir. 1 parmak eninde kesilir. Bıçağın üzerine atılır. Küçük küçük kesilir. El ile havalandırarak hoplatılır. Tek tek cimciklenir. Çapraz biçimde 1 kaşığa 40 adet sığacak şekilde yapılır. Sunum; tereyağı gezdirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Servise sunulur.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1566    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2017 Perşembe